Sinds 2011

    

Agenda en openingstijden

 Openingstijden inloopdagen (voor expositie of vrijblijvende bezichtiging):

 

donderdag
10:0015:00
zaterdag
12:0015:00

Buiten de openingstijden op afspraak.

 

 Activiteitenagenda

 Let op: besloten bijeenkomsten staan hieronder  niet vermeld

Activiteitenagenda


EXPOSITIE Caroline van den Sigtenhorst

Start:16-05-2018
Einde:22-06-2018

Als grootvader tekende in zijn atelier, dan hing Caroline van den Sigtenhorst (Nijmegen,1961) graag om hem heen. De tijd die ze daar met hem doorbracht waren voor haar heilige momenten. Zijn kennis als tekendocent gaf haar bovendien een goede basis en inspireerde haar enorm.
Met daarnaast de schilderijen van haar vader als voorbeeld, hij schilderde landschappen als amateurschilder, begon Caroline ook te tekenen en te schilderen. In aanvang maakte ze figuratieve werken met verschillende thema’s. Graag zou ze naar de kunstacademie gaan, maar haar vader vond dat geen goed idee. Hij meende dat de lessen op de academie haar oorspronkelijkheid, haar pure talent zouden beïnvloeden. Ze studeerde uiteindelijk logopedie en bouwde daarin ook een carrière op. Haar tekentalent kon ze goed gebruiken tijdens haar werk als logopediste. Door te tekenen kon ze de taal van het kind beeldend maken. In die lijn maakte ze in 1992 haar eerste prentenboek “Isolde, de duif”. Hierna volgde nog drie andere prentenboeken.
De hang naar het schilderen liet haar niet los. Ze bleef tekenen en experimenteren met verf. In 2002 richtte ze zich meer op het abstracte werk. Het bleek een breder publiek aan te spreken. Ook begon ze haar werk te exposeren. Eerst klein, in winkels en wachtkamers, later in kleine galeries.
Carolines werken zijn krachtig, expressief en kleurig. Ze gebruikt olieverf, acrylverf en kleine materialen. Soms verwerkt ze er zelfs bladgoud en half edelsteenverf in.

 Caroline van den Sigtenhorst.jpg


Terug naar overzicht